La Val d’Aran és l’única comarca de Catalunya situada al vessant nord dels Pirineus (té uns 9.000 habitants). La zona és un conegut destí de vacances d’hivern i estiu caracteritzat per la morfologia típica d’alta muntanya amb cims superiors als 2000 metres. Aquest territori d’alta muntanya és l’única vall del Pirineu català amb clima atlàntic.

EXTREMS CLIMATICS INVESTIGATS

La zona seleccionada es veu afectada per diferents perills induïts per les precipitacions, sovint agreujats per factors condicionants (per exemple, incendis forestals o elevada humitat del sòl): inundacions torrencials a les capçalera dels rius i inundacions a les zones del vall principal; esllavissades de terra poc profundes i interaccions amb la xarxa fluvial; augment de grans esllavissades i els efectes en cascada associats. Dinàmiques similars afecten molts altres territoris dins la regió pirinenca

NECESSITATS PRINCIPALS

  • Millorar la integració entre monitorització i modelització per al desenvolupament d’eines predictives com a sistemes d’alerta primerenca.
  • Posar la informació a disposició dels responsables de les administracions i altres parts interessades mitjançant una eina basada en web.
  • Augmentar la conscienciació de les comunitats sobre els esdeveniments climàtics extrems.

Territories with related risks

Berne Canton, Switzerland

Dorset, United Kingdom

Tisza River Basin, Hungary

East fjords, Iceland

Vilnius, Lithuania

Lattari mountains, Italy

Ogliastra, Italy

Valencia, Spain

Latest updates about Val D’Aran

All news
Articles / February 6, 2023

Brief communication: Inclusiveness in designing an early warning system for flood resilience

Read the article by our partner ARANTEC

Press releases / February 6, 2023

Kick Off Meeting in Sorrento

Read our press release!